מדד הסטיגמה שלנו בבית הנשיא!

שתפו
בהתרגשות גדולה הענקנו את דוח מדד הסטיגמה לגב' מיכל הרצוג, רעיית נשיא המדינה.
מטרתו של מדד הסטיגמה להיאבק בשיח הפוגעני ברשתות החברתיות ובתקשורת ולהפחית את השימוש במונחים מעולם בריאות הנפש כמילות גנאי.
זו השנה השנייה שאנו מבצעים מחקר מקיף בשיתוף "יפעת מחקרי מדיה", הבוחן את השימוש בביטויים דוגמת פסיכי, פסיכופת וחולה נפש בקרב נבחרי ציבור, אנשי תקשורת והקהל הרחב.
שימוש פוגעני במונחים מסוג זה מעמיק את הסטיגמות הקיימות, גורם עוול, ולעיתים אף מחריף את מצבם הנפשי של עשרות אלפי אנשים המתמודדים עם אתגרים נפשיים ושל בני משפחותיהם.

במפגש השתתפו: ד"ר הלה הדס, מנכ"לית עמותת אנוש, צופית גרנט רנד, נשיאת העמותה, עו"ד אלון בכר – נציג הוועד המנהל של אנוש, אבי בר ססט, מנכ"ל הולנדיה – תורם ומעסיק מתמודדים, חזי שמואלי – מלווה שיקומי בבית מאזן, בעל ידע מניסיון ונציגי בני משפחה של מתמודדים.

ד"ר הלה הדס:

“התחייבנו לפרסם את מדד הסטיגמה של אנוש מדי שנה ואני שמחה שעמדנו בכך. משפחות פונות אלינו כל הזמן ומבקשות שנייצר שיח נכון ונאבק בשימוש פוגעני במונחים מעולם בריאות הנפש. נתונים חדשים של ארגון הבריאות העולמי מראים שאחד מכל שלושה אנשים יתמודד עם משבר נפשי במהלך חייו ואחד משמונה יאובחן פסיכיאטרית. הנתון מחזק את מה שאנחנו אומרים כבר שנים – בריאות הנפש זה הסיפור של כולנו. מהמדידה שערכנו עולה כי יש ירידה בשימוש במונחים באופן פוגעני ברשתות החברתיות – נתון משמח ואנחנו מקווים שהמגמה תימשך. יחד עם זאת אנחנו רואים שבקרב נבחרי הציבור והעיתונאים חלה התדרדרות, ואני קוראת לכולם לשים לב כיצד מתבטאים ובאילו מילים משתמשים”.

הגב׳ מיכל הרצוג:
״דווקא בימים רגישים אלה עלינו להקפיד על שימוש בשפה ראויה ונאותה ואל לנו להיגרר לשימוש בשפה פוגענית ואף אלימה. לכן 'מדד הסטיגמה' שהוצג על ידי עמותת אנוש ובוחן את השימוש במונחים מעולמות בריאות הנפש חשוב כעת אף יותר ואני מודה מאד לצוות העמותה על עמידתו על חשיבות הנושא ביתר שאת בימים אלה.״

צילום: תמר מצפי

עוד באותו עניין

תפריט