מרכזי הכשרה ולמידה

מרכזי הכשרה ולמידה

קורסי ההכשרה שלנו הם הזדמנות פז לכל מתמודד אשר רוצה לרכוש מקצוע, להתפתח ולהתקדם.

עמותת אנוש משקיעה מאמצים רבים בפיתוח שירותים ותכניות בעבור המתמודדים עם פגיעה נפשית במטרה להעצים אותם, להקל את שיקומם ואת השתלבותם בחברה כאזרחים פעילים.

המטבח של טוביה“- קורס ללימוד מקצועות המטבח

%d7%98%d7%95%d7%91%d7%99%d7%94

ו”באופן אחר“- קורס למכונאות אופניים,  הינם הכשרות ייחודיות של עמותת אנוש.

%d7%91%d7%90%d7%95%d7%a4%d7%9f%d7%90%d7%97%d7%a8-%d7%9c%d7%95%d7%92%d7%95-300x110

ההכשרות כוללות לימוד תיאורטי מקיף והכשרה מעשית, בסביבת עבודה מקצועית, ונעימה.

הקורסים מיועדים למתמודדים שאין להם רקע או ידע במקצועות המטבח או מכונאות אופניים.

הלימודים מתקיימים בסניף אנוש רמת גן וכוללים גם סיורי חוץ ושיעורים בקריה האקדמית אונו.

צוות הקורסים מונה אנשי מקצוע מומחים בתחומי העיסוק הנלמד, מלווים שיקומיים ורכזי תעסוקה נתמכת. עם כל משתתף נבנית תוכנית שיקומית פרטנית, ומושם דגש על פיתוח מיומנויות הנדרשות בעולם העבודה, כגון: מיומנויות חברתיות, ניהול מחלה והחלמה, סינגור עצמי ועוד.

הקורס משלב תכנים שיקומיים העוסקים ברכישת מיומנויות תקשורת, יצירת אינטראקציות בינאישיות ותעסוקתיות ושיעורים מקצועיים עיוניים ומעשיים כתרגול. אלו מאפשרים למשתתפים להשתלב בשוק החופשי.

קורסי ההכשרה מופעלים על ידי עמותת אנוש, בשיתוף משרד הבריאות, המוסד לביטוח לאומי (הכרה כקורס טרום שיקום), והקריה האקדמית אונו.

מי יכול להירשם לקורסים?

מתמודדים זכאי סל שיקום, בעלי מוטיבציה גבוהה, רצון ויכולת להיקלט בשוק הפתוח.

  • מתמודדים עם מגבלה נפשית בגילאי 20+ (נשים וגברים)
  • זכאי סל שיקום
  • בעלי מוטיבציה גבוהה, רצון ויכולת להיקלט בשוק הפתוח.

קורס ההכשרה מסייע במידה רבה להשתלב בעולם התעסוקה בתפקידים קונקרטיים ונדרשים הקורס מקנה כלים מקצועיים ושיקומיים אשר מאפשרים השתלבות בחברה, תחושת שייכות ושוויון ואפשרות להכנסה נוספת שתאפשר קיום עצמאי כגון:

ושיקומיים כגון IMR, סנגור עצמי, הכנה לעולם התעסוקה, שיווק ומכירות, אסטרטגיות למידה ועוד.

תאריכים המיונים לקורסים הבאים: 

יום אוריינטציה ומיונים  15.6  בשעה 9:00

ימי ראיונות 21.6, 28.6 החל מ-9:00,
לכל מתעניין תתואם שעה ספציפית

הקורס ייפתח בתחילת יולי

רוצים להירשם? השאירו לנו פרטים בטופס

קורס המטבח של טוביה בהנחיית השפית שי-לי ליפא

קורס המטבח של טוביה בהנחיית השפית שי-לי ליפא

משך ההכשרה

אורך הקורסים: כ-5 חודשים (4 חודשי הכשרה + חודש סטאז’)

קורס ההכשרה מתקיים מידי יום, 5 ימים בשבוע לאורך כ-5  חודשים הכוללים גם התנסויות מעשיות וסטאז’. יום הכשרה יארך כ-5 שעות בין השעות 8:30-13:30. התכנים מובנים כמערכי שיעור בתוך מסגרת זמן מוגדרת.

תחת סטטוס מפעל מוגן לתקופת הקורס.

בכל כיתה עד 12 נרשמים.

תקופת הסטאז’

  • הסטאז’ מתקיים בשוק החופשי 4 בשבוע (א’ – ד’) כ-4 שעות בכל יום
  • בימי חמישי יתקיים בסניף מפגש שבועי בו יתקיימו שיחות קבוצתיות ואישיות על חוויות מהעבודה בסטאז’, מסקנות, קשיים וחוויות חיוביות ושליליות.
  • במהלך כל הסטאז’ צוות הקורס נמצא בקשר פעיל ויומי עם המתמודדים ועם המעסיקים.

מה מקבלים בסיום?

בסיום ההכשרה נערך טקס סיום בקריה האקדמית “אונו”, בו מוענקת למשתתפי הקורס :

  1. תעודת סיום מטעם הקריה האקדמית אונו. תעודת הסיום מוכרת ע”י המל”ג ומקנה לממשיכים ללימודים אקדמיים נ”ז אקדמיות.

2. ערכת כלים מהודרת ומקצועית בשווי של כ 500 ש”ח

3. סיוע במציאת עבודה במסגרת תעסוקה נתמכת

איך מתקבלים?

  • זכאי סל שיקום בעלי מוטיבציה גבוהה
  • רצון ויכולת להיקלט בשוק החופשי
  • יום מיונים וראיון קבלה ע”י צוות מקצועי
  • התחייבות ל- 5 חודשים בשעות הבוקר

תהליך הקבלה לקורסי ההכשרה:

  1. שיחת טלפון עם רכזת הקורס לבדיקת התאמה ראשונית
  2. פגישה עם רכזת הקורס ומנהלת התעסוקה
  3. השתתפות ביום המיונים
  4. ראיון אישי עם הרכזת, מנהלת ההכשרות, משרד הבריאות וביטוח לאומי

הקבלה לקורס היא באישור סל שיקום וביטוח לאומי

הקורס נחשב כטרום שיקום בביטוח הלאומי על כן אינו מבטל את זכות המשתתפים לקבלת קורס שיקום (אשר אנשים זכאים לו רק פעם אחת בחיים).

 

תאריכים המיונים לקורסים הבאים: 

יום אוריינטציה ומיונים  15.6  בשעה 9:00

ימי ראיונות 21.6, 28.6 החל מ-9:00,
לכל מתעניין תתואם שעה ספציפית

הקורס ייפתח בתחילת יולי

 

רוצים להירשם? השאירו לנו פרטים בטופס

יש לכם שאלות ? צרו איתנו קשר

תמר מנהלת ההכשרות 054-9299489  tamars@enosh.org.il

תמר רכזת קורס המטבח 054-9299697  tamarm@enosh.org.il

שרון רכזת קורס האופניים 054-7110335 sharonlu@enosh.org.il

 

רוצים לדעת עוד על המטבח של טוביה ? – לחצו על הקישור-

המטבח של טוביה

tovias kitchen

רוצים לדעת עוד על “באופן אחר”?- לחצו על הקישור

באופן אחר

beofen acher